9 Ağustos 2022 Salı

Oto ve konuta fahiş fiyatlara DİKKAT!

Oto ve konuta fahiş fiyatlara DİKKAT!

 Fahiş fiyatların en çok görüldüğü otomobil ve konut için çok sert önlemler alınmaya başlandı. Kiralara yüzde 25 sınırı gelirken, ucuz konut satışı için TOKİ devreye girdi. Hem sıfır hem de ikinci el otomobil satışında da fahiş fiyat artışı kıskaç altına alınıyor. Araç satışında Ticaret Bakanlığı devreye girerken, masada kilometre veya yıl sınırının da olduğu tahmin ediliyor. Sektör temsilcileri ise bakanlığın bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunu fakat detayların net olmadığını bildiriyor.



Fahiş fiyatların en çok görüldüğü otomobil ve konut için çok sert önlemler alınmaya başlandı. Konut kiralarına yüzde 25 sınırı gelirken, ucuz konut satışı için TOKİ devreye girdi. Hem sıfır hem de ikinci el otomobil satışında da fahiş fiyat artışı kıskaç altına alınıyor. Araç satışında Ticaret Bakanlığı devreye girerken, masa da mevcutta yapılan kilometre veya yıl sınırının da olduğu tahmin ediliyor. Sektör temsilcileri ise bakanlığın bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunu fakat detayların net olmadığını bildiriyor.

Özellikle son bir yılda konut ve otomobil fiyatlarında görülmemiş bir artış yaşandı. Pandemi ile beraber çip krizi, tedarik sorunları, döviz kurundaki artış derken hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatları neredeyse her ay zamlandı. Türkiye’de sıfır araç kuyrukları neredeyse 6 ayları buldu. Buna bir de fırsatçılar eklenince fiyatlar daha da yükseldi.

0 yorum:

Yorum Gönder